- Leg het ei in de beker.
- Vul de beker met azijn tot het ei helemaal is ondergedompeld.
- Laat de beker een nacht staan.
- Laat het ei van 5cm boven de tafel op de tafel vallen.
- Laat het ei steeds van een beetje hoger vallen.
Het ei stuitert, omdat de eierschaal aan de buitenkant weg is. Dit is opgelost door de zuren van het azijn. Het vlies om het ei is rubberachtig geworden en het laat niets door, behalve water. Er zit nu dus extra water uit het azijn in het ei. Hierdoor kan het stuiteren!
Als je het ei net in de beker hebt gedaan zie je kleine belletjes op de schil. Dit is het azijnzuur dat de kalk in de eierschaal afbreekt. Als de kalk is opgelost, blijft alleen collageen over. Dit is een flexibele lijmstof in de eierschaal. Dus als de kalk weg is blijft enkel het collageen nog over en is de schaal dus flexibel.
Bron: www.proefjesmetboefjes.nl